Kampreferat Fjelstervang IF – Haunstrup IF Old Boys


Med il capo di tutti capi tilbage på bænken vendte Haunstrup sejrrigt tilbage fra Store Fjelstervang
Arena efter en fortjent 3-1 sejr i det klassiske derby. HIF overtager dermed også 2. pladsen fra ærkerivalerne.

Den midtjyske mafia

Don Finn var igen at finde i udskiftningsboksen efter hele to onsdagsfravær med møder i ’Organisationen’, og serie 6 coach Kenneth Rocco Vonsild agerede beredvilligt consigliere for den store mand.

Den normale caporegime Arne Silvio Dante var sendt på en længere ’ferie’ til det græske øhav, hvor rygterne vil vide, at han ’sover med fiskene’. I Arnes fraværd trådte Olé Luca Brasi til som ny Caporegime.

De foregående møder mellem de røde og grønne har været meget lige, men sådan tog det sig ingenlunde ud i 1. halvleg, hvor HIF gang på gang overløb modstandere med samme kulør som klubtrøjen.

 HIF kunne gå til pause foran 3-0, og havde der stået 5-0 til de grønneklædte soldati havde det ikke været et mål for meget.

Anders Pjævski scorede én gang, og Niels Haunstrup nettede to gange. Det ene et rent elkjærsk-energimål, hvor de dobbelte skyklapper sikrede, at han ikke ved en fejl kom til at aflevere til sine helt blanke angrebskollegaer.

Et spørgsmål om stil

En noget tamt Fjelstervang-hold havde vel ikke én eneste chance i 1. halvleg, men i 2. halvleg ændrede billedet sig en helt del. Som serie-coach Vonsild så rigtigt udelade det efter kampen, er der noget af et clash mellem de indfødte oldboyser og så lejesoldaterne fra serie 6.

Den klassiske Oldboys-stil blev jo som bekendt hjembragt i slutningen af 1890erne på stentavler af en ganske ung Finn Madsen, der var draget til det skotske højland og til de altid stormende Hibrider.

Det var dengang en mand var en mand var en mand, og en bøsse var noget man skød med mod ’mænd’, der offentligt stillede deres kælne boldomgang til skue.

Bolden blev betragtet som endnu en uberegnelig fjende, der skulle nedkæmpes, sparkes, tæves og nikkes skaller til den lydigt underkastede sig.

Over for denne Old Boys-classic står den mediterrane tiki-taka-stil, som bliver forsøgt implementeret på serie 6. Bolden anskues her mere som en fyrig kvinde, der skal tæmmes med skiftevis lette berøringer, rørstrømske lovprisninger og snurige detaljer, hvor bolden kæles rundt i alle geometrierne.

De to forskellige fodbold-Anschauung afløste i 2.halvleg hinanden i ren og vild vilkårlighed, hvor højrisikobetonnet defensivt spil var ved at koste dyrt flere gange, mens det offensive spil halsstarrigt bestod af lange lossebolde frem mod galopperende grønne prikker i horisonten.

Fjelstervang fik reduceret og var tæt på comeback, men trods spil i makværksklassen, lykkedes det HIF at tage stikket hjem.

Bjørnen sover og endnu et hak i pistolskæftet 

Vi skal lige runde The Mad Man Peter, der kastede sig ud i en hvid-puma-classic: to hænder i ryggen på en modstander, og for denne præstation var dommeren generøs og takkede med et gult kort og ti minutters Olfert på bænken.

Rygtet om den genopstandne bosniske bomber var tydeligvis nået til Fjelstervang, for to mænd var sat på opgaven med at tirre og sparke de sidste rester af jugoslavisk tålmodighed ud af tanken. Men til alles forbløffelse forblev Igor strijelca blid som en tandløs russisk bjørn i et falleret cirkus.

Tre point på kontoen og næste onsdag gælder det så Sunds, der gæster Haunstrup Arena.

Ses vi? Det tror jeg nok vi gør!

Del på Google Plus

Om Haunstrup IF

Haunstrup IF er en hyggelig fodboldklub og håndboldklub, hvor der er plads til alle. I Haunstrup IF lægger vi vægt på det sociale og et godt kammeratskab, men når fløjten lyder giver alle deres bedste. Så har du lyst til at spille fodbold eller håndbold i en fodboldklub og håndboldklub nær Herning og samtidig blive en del af et stærkt sammenhold, så kom forbi midtjyllands hyggeligste sportsklub med senior herre-fodbold og senior herre-håndbold. Velkommen til Haunstrup IF.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 kommentarer:

Send en kommentar