Fjelstervang IF Old Boys - Haunstrup IF Old Boys: 3-2


Historiens vingeSLAG

Fortiden genopstår i den tredje uge af juni hvert eneste år på Piazza Santa Croce i Firenze, når Calcio Storico (historisk fodbold) eller Calcio Fiorentino, brutalt barn har som bekendt mange navne, sparkes, bokses og brydes i gang.

Denne tidlige og mulige stamfader til moderne fodbold opstod i 1600-tallets Italien med, skal vi sige, en mere mere afslappede tilgang til vold. Spillerne måtte bruge alle, og jeg mener alle, midler for at forcere modstanderen og score.

Skal vi finde en midtjysk pendant til dette, må det være slagene mellem de to mindre landsbyer, Haunstrup og Fjelstervang, hvis lange rivalisering fortaber sig i fortidens tåger.

Som i Calcio Storico får næver og albuer ofte også her lov at udtrykke det, som fødderne ikke formår. Gårsdagens dyst var ingen undtagelse.

Mentalt overtag i de rødes lejr

The Evergreens har det, som også annalerne ville kunne bevidne, vanligvis meget svært på de røde lejesvendes arena i Fjelstervang.

Og denne dystre viden borede sig som en ondsindet borrelia ind i psyken på de stovte grønne spillere.

Utvivlsomt er det, at dette forhold forærede Fjelstervang det mentale overtag fra start, hvilket gav sig udtryk i en 2-0 førring til hjemmeholdet efter blot femten minutter, hvor HIFs defensiv hang med slappe arme i ringhjørnet.

Dog var det som om, at de to lynhurtige slag til pandebrasken lige var, hvad der skulle til for at sætte den grønne maskine i bevægelse.

Bolde blev pumpet fra midtbanen og frem mod Ryan Air, der sprintede fra det røde forsvar hurtigere end en enlig cowboy på sletten jagtet af en flok krigeriske rødhudder. To gange gav det pote, og HIF var lige pludselig særdeles meget med i kampen igen,

Smæk til alle

2. halvleg tog sin begyndelse, og det gjorde i stadig højere grad også det hårde spil og den grimme mund. Der blev givet af karsken bælg, og end ikke manden i sort gik ram forbi, da en (forhåbentlig!?) vildfaren bold fandt hans højre øje og efterlod et rundt og blåt minde.

Munden løb løbsk på en af de røde smådjævle, og så fik den-på-øjet-ømme dommer nok og udstedte, bedre sent end aldrig, et gult kort. HIF var i overtal, men hvad hjælper det, når fejlen fra begyndelsen af kampen gentages, og Fjelstervang kunne spadsere lige igennem og score til slutresultatet 3-2.

Mod slutningen faldt det dramatiske højdepunkt, da en Fjelstervang-angriber først kom for sent i en tackling af Thorkild, og Thomas i Fjelstervangs næste angreb tacklede den samme angriber, så denne kom slemt til skade med foden. Det var ikke gjort i ond hensigt, men intensiteten var høj og tacklingerne ligeså - på begge sider af banen.

In summa: HIFs dårlige stime ude mod ærkerivalerne fortsætter altså lidt endnu.
Del på Google Plus

Om Haunstrup IF

Haunstrup IF er en hyggelig fodboldklub og håndboldklub, hvor der er plads til alle. I Haunstrup IF lægger vi vægt på det sociale og et godt kammeratskab, men når fløjten lyder giver alle deres bedste. Så har du lyst til at spille fodbold eller håndbold i en fodboldklub og håndboldklub nær Herning og samtidig blive en del af et stærkt sammenhold, så kom forbi midtjyllands hyggeligste sportsklub med senior herre-fodbold og senior herre-håndbold. Velkommen til Haunstrup IF.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 kommentarer:

Send en kommentar