Herning KFUM - Haunstrup IF Kampreferat

Viljens triumf. Det var viljen og fightergenet, der gjorde udslaget, da Haunstrup IF på under 45 minutter vendte et truende 2-0 nederlag til en flot 3-2  sejr i en dramatisk match med både rødt og to gule kort

Skanse Dybbøl overrendt

Regnen havde lige slået en smut forbi , men nu var det igen den store, gule bolds tur til at boltre sig i det lyseblå himmelhvælv og sende sine livgivende stråler ned på bane 4 ved Herning KFUM, hvor de 22 spillere stod klar til indmarch.

Men ikke mange minutter var smuldret bort, førend det stod klart, at HIF til trods for udmærket pasningsspil havde et damoklessværd hængende faretruende lavt over deres dyrebare høveder:

HIFs højre side var en åben invitation, en Autobahn og KFUM-drengene havde desværre lånt deres fars toptunede BMW, og af den så HIF- forsvaret i 1. halvleg ikke meget mere end røgen, når den strøg forbi dem med kurs mod mål.

Haunstrup kombinerede fortsat fornuftigt med bolden, og kom faktisk også til mange afslutninger, men de unge KFUMer var fuldt bevidst om egen force: de lynhurtige omstillinger, der ikke bare tog de ældre og tungere HIF'er med bukserne slæbende nede om puselankerne, men som også i ungdommelig kådhed efterlod to sviende rap i Haunstrup defensivens bagerste stolthed.

Truet (sammen) hold og opvågnede krigerhjerter

To mål nede knagede det gevaldigt i det grønne (sammen) hold, da frustrationer blev til møllesten af intern splid, der trak HIF’erne faretruende langt ned mod den kolde og livløse bund.

Pausen kom belejligt for Haunstrup og for Coach K, der fik lejlighed til at ændre taktik og indskærpe vigtigheden af sammenhold og fælles fight.

Og det hjalp, for 2. halvleg viste, at når fernissen af civilisation, af dydsiret spil og af ekvilibristiske detaljer bliver skrællet bort, så står essensen af Haunstrup IF dyderne tilbage: en rustfri stålvilje og et frygtløst krigerhjerte, der aldrig springer et slag over, men tværtimod banker og slår til kun smagen og lyden af jern, er det eneste, der sanses.

KFUM havde allerede fået en mand sendt helt ud af kampen, efter først at have forsøgt at filme sig til et straffespark og dernæst overfuse den kompetente herre i sort, og så var det i kapgang til badstuen.

Dog fik også HIF at se, hvad dommeren havde i lommen til dem: to gule kort til de grønne, og så var det så som så med at kunne udnytte overtalssituationen.

Look who's back

Men med intenst spil og konstant boldjageri lagde Haunstrup et tungt pres på de hvide, der nok allerede i tankerne varmede sig ved de tre rare point.

Men Milan-manden-Mikkel-Målmager malede med to kraftige pennestrøg fanden på den ellers kridhvide væg: først reducerede han på en returbold og siden blev det remis med et spark, der var ved at springe Richterskalen - helt uden chance for den ellers meget velspillende KFUM-keeper.

Så var fanden løs i laksegade: sejren smuldrede bort for øjnene af de hvidblusede, der med fistelstemme forfaldt til sørgmodig blues om unfair spil og dommertække, men vilddyrene fra Haunstrup Zoo ænsede end ikke den traurige musik, for nu havde de for alvor fået færten af de tre point.

Den algeriske springbuk og kampens spiller, Mohamed, underkendte ved næste hjørnespark fuldstændig tyngdekraften, og som en anden Andreas Mogensen svævede han ud i rummet for at lade sin pandebrask møde det hvide læder. Lydigt fulgte læderet pandebraskens anvisning, og fra højderne fandt det den sikre vej ind i modstanderens net: 3-2 til Haunstrup.

De sidste 10 minutter var rendyrket fight for at bevare føringen, og det holdt hele vejen hjem. Et comeback, der vel ikke er set siden Liverpool i Champions League-finalen jog den længe sejrende milanesiske Il Diavolo på porten for til slut at hjembringe trofæet med de store, triste ører.

Del på Google Plus

Om Haunstrup IF

Haunstrup IF er en hyggelig fodboldklub og håndboldklub, hvor der er plads til alle. I Haunstrup IF lægger vi vægt på det sociale og et godt kammeratskab, men når fløjten lyder giver alle deres bedste. Så har du lyst til at spille fodbold eller håndbold i en fodboldklub og håndboldklub nær Herning og samtidig blive en del af et stærkt sammenhold, så kom forbi midtjyllands hyggeligste sportsklub med senior herre-fodbold og senior herre-håndbold. Velkommen til Haunstrup IF.